Rendőrnők védik a nőket Indiában

Északkelet-India minden részében nő az emberkereskedők által elrabolt nők száma. India észak-keleti régiója az embercsempészet melegágya.

Az elrabolt nőket, legtöbbször fiatal lányokat általában dolgoztatják, vagy fizikailag és szexuálisan bántalmazzák. Minden évben gyerekek csapatai tűnnek el Indiából. A lányokat más országokban értékesítik, Malajziában vagy Thaiföldön.

Az Állami Kongresszusi Központ hétfőn bejelentette, hogy növelik a női rendőrség állományát az országban, hogy megfékezzék a lánykereskedelmet. Az elképzelés szerint rendőrnőket állítanak szolgálatba, akiket a helyi rendőri erők képeznek ki. Az állam is támogatja az elképzelést, hogy több női rendőrörs legyen, hogy a nők könnyen elérjék a női rendőri segítséget, ha baj van.

A terv szerint minden faluban önkénteseket képeznek ki, akik szemmel tartanak mindent, hogy ne történjen erőszakos bűncselekmény vagy zaklatás. A nőkért és gyermekekért felelős miniszter szerint a nők ugyanis jobban tudnak vigyázni a nőkre és a gyerekekre.

inside1_1461563580

Indiában egyébként létezik az úgynevezett Shaurya Dal szerveződés is, amikor az emberek azért gyűlnek össze, hogy tegyenek az emberkereskedelem megállításáért. A Shaurya Dal eredetileg azért jött létre, hogy megakadályozza a nők elleni erőszakot, védje a nők jogait és társadalmi megítélését.

5 nő és 5 férfi a tagja minden faluban, ők együtt vitatják meg a tendőket. Korábban lehetetlennek tűnő dolgokat értek el: megakadályoztak gyermekházasságokat, családok felbomlását, iskolákat és kórházakat nyitottak, és elejét vették több lány elrablásának. A rendszer tehát már hozott pozitív eredményeket a bűnmegelőzésben. Így van rá remény, hogy az észak-keleti államokban is működik majd.

Szikkim államban már munkához is láttak a női rendőrök a múlt hónapban. Megnyílt az első női rendőrőrs, ahol 28-an dolgoznak, és bár nőkkel kapcsolatos esetekkel foglalkoznak, más bűncselekményt is nyilvántartásba kell venniük.

inside1_1461564555

Közben az állam folyamatos fejlesztéseket végez a nők védelmében: rengeteg plakát hirdeti például a vész esetén hívható számokat. A vasút rejti a legnagyobb veszélyt, mivel az emberkereskedelem a vonatokon zajlik. Ha valaki bajba kerül a vonaton és tudja ezt jelezni, a következő állomáson megmenthetik.

A kormány ezen kívül erőfeszítéseket tesz azért is, hogy az eltűnt nőket és gyerekeket megtalálja és hazahozza. Arra ösztönzi az embereket, hogy tegyenek fel minél több képet az internetre, hogy megtalálják őket.  Ehhez egy honlap is létrejött, ami fél éve működik. Ide lehet feltölteni az eltűntek képet. Állítólag már több száz gyerek került elő az oldalnak köszönhetően.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez