Már tudják, ki volt a második normandiai támadó

Franciaországban azonosították a normandiai templom második támadóját is.

A férfi 19 éves volt, Franciaországban született, és Abdel Malik Petitjeannak hívták. A másik támadó nevét már korábban nyilvánosságra hozták: Adel Kermiche szintén 19 éves volt.

A 86 éves Jacques Hamel atya torkát átvágó merénylőket, akik túszokat is ejtettek a reggeli mise résztvevői közül Saint-Etienne-du-Rouvray templomában, a rendőrök lelőtték. A személyazonosságukat DNS-teszt alapján állapították meg. Az Iszlám Állam korábban egy videóban azt állította, hogy a két férfi a szövetségese volt. A most azonosított Petitjean szerepelt a rendőrség által nyilvántartott radikálisok listáján, a keddi támadás előtt már napok óta keresték.

A múlt hét péntekén kaptak fülest a francia terrorelhárítók közelebbről meg nem nevezett külföldi kollégáiktól arról, hogy a fiatal férfi merényletre készül – közölte a BBC. Társát állítólag a támadás idején is megfigyelés alatt tartották. Volt rajta nyomkövető is, de azt minden reggel néhány órára kikapcsolták – írja az AP. A támadás reggel volt. Kermiche-t tavaly kétszer is őrizetbe vették, amikor megpróbált Szíriába jutni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez