Melania Trump egyelőre nem költözik be a Fehér Házba

A megválasztott amerikai elnök felesége New Yorban marad 10 éves fiukkal azután is, hogy férje elfoglalja a hivatalát januárban. Ezt Donald Trump erősítette meg újságíróknak.

A leendő first lady azért tervezi így, hogy Barronnak ne kelljen megszakítania tanulmányait Manhattan-i magániskolájában. Vagyis ugyanazt vették figyelembe, mint a Fehér Házból kiköltöző Obamáék, akik azért maradnak a fővárosban, hogy kisebbik lányuknak, Sashának ne kelljen iskolát váltania.

“Melania rendkívül közel áll Barronhoz, és a kampány alatt még közelebb kerültek egymáshoz” – mondta Trump egyik közeli munkatársa a New York Postnak. És azt szeretné, ha a fiának nem kellene az elengedhetetlennél több változással szembe néznie.

Valószínűleg csak a tanév júniusi végét várják ki Manhattan-ben, Trump ugyanis erre tett célzást az újságíróknak.  Addig is a biztonságiak foghatják a fejüket, hogyan védik meg a first lady-t és gyermekét az 5. sugárúti Trump-toronyban, alig néhány tömbnyire a Central Parktól, a Bloomingdale’s-től és a Szent Patrik székesegyháztól.

New York polgármestere, Bill de Blasio már pénteken közölte, hogy megerősítik a biztonságot a felhőkarcoló körül, minimum az elkövetkező 65 napra. Vagyis az új elnök beiktatásáig. De a vasárnapi bejelentés után ezt minden bizonnyal kitolják nyárig. A New York Daily News arról számolt be, hogy már félszáz rendőr áll őrt és tereli a forgalmat a nap mind a 24 órájában az épületnél. Az 56. utcát pedig az 5. és a 6. utca között várhatóan le is zárják a forgalom elől.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez