Mentsetek meg – videón üzentek a Kelet-Aleppóban rekedt árva gyerekek

Aleppó keleti részén rekedt gyerekek kérik a világot, hogy mentse meg őket. Vigyék el őket a városból az emberi és gyermekjogi szervezetek.

A 47 gyerek videóját a Szíriai-Amerikai Orvosi Társaság töltötte fel csütörtökön a YouTube-ra.  “Ez lehet az utolsó nap, amikor láttok és halljátok a hangomat” – mondja a 10 éves Jazmin Farmuz. Ő két éve került árvaházba, a szüleit megölték a háborúban. Azt kéri, hogy az emberi jogi és gyerekjogi szervezetek biztosítsák az ő emberi jogaikat is. Vigyék ki őket Aleppóból.

Minden, amit szeretnének, az, hogy elhagyhassák a várost és kapjanak enni, inni. “Szeretjük a békét. Békét akarunk. Nem tudunk kimenni az épületből a bombázások és lövöldözések miatt. Félünk. Reméljük, hogy elvisztek innét, és mi is békében élhetünk, mint más gyerekek a világon” – szól a videóüzenet.

Tegnap óta a Nemzetközi Vöröskereszt és a szíriai Vörös Félhold körülbelül hatezer embert tudott buszokra ültetni és elvinni Kelet-Aleppóból. Az éjjel is folytatódott a mentés, de délelőtt a szíriai kormány felfüggesztette az evakuálást, arra hivatkozva, hogy a lázadók megsértették a feltételeket. Az ENSZ szíriai különmegbízottja szerint még 40 ezer civil lehet Kelet-Aleppóban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez