Halottak, standok alá szorult sebesültek – kamion hajtott Berlinben egy karácsonyi vásárba

A német főváros szívében, a Kurfürsterdamm közelében kamion hajtott egy karácsonyi vásár látogatói közé, röviddel este 8 után. Kilencen meghaltak, nagyon sokan megsérültek. A rendőrség szerint támadásról van szó.

A Breitscheidplatzon készült képeken letarolt bódék és a földön fekvő sebesültek láthatók. A BBC úgy tudja, a sofőrt őrizetbe vették, társát lelőtték a rendőrök. A karácsonyi vásárt a Vilmos császár emléktemplom előtt tartották, ez az a templom, amelyet nem építettek újjá a 2. világháború után, meghagyták mementónak.

A Facebook új oldalt nyitott a Berlinben lévőknek, ahol azok közölhetik a szeretteikkel, hogy nekik nem esett bajuk.

A DPA hírügynökség a rendőrségtől úgy értesült, hogy a kamion 50-80 métert haladt a vásár területén. Terrortámadásra gyanakszanak, de azt nem tudják, ki állhat a háttérben. A lengyel rendszámú kamion raktere üres volt. A járművet a lengyel média szerint ellophatták, a cég, amelyikhez tartozik, képtelen kapcsolatba lépni az eredeti sofőrjével.

Egy brit szemtanú arról számolt be az AP hírügynökségnek, hogy csak három méterrel kerülte el a jármű, amikor behajtott a tömegbe. Ő is biztos a szándékosságban. Arról is beszélt, hogy több embernek segített, akiknek eltörött a combjuk, és hogy több látogató is beszorult az összezúzott standok alá.

A Berliner Morgenpost főszerkesztő-helyettese azt mondta a CNN-nek, hogy hatalmas zajt hallott, odarohant a karácsonyi vásárba és káoszt látott, sok sebesültet. A rendőrség találkozópontot állított fel a helyszínen, hogy egymásra találhassanak azok, akik elkeveredtek a zűrzavarban.

Július 14-én Nizzában hajtott egy teherautó a Bastille ostromának évfordulóját ünneplő tömegbe, ott 86-an haltak meg, és az Iszlám Állam jelentkezett elkövetőként.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez