Jól sült el a meghívó: ezrek özönlöttek a mexikói lány szülinapjára

Rubi Ibarra valószínűleg a világ legnagyobb szülinapi buliját tudhatja maga mögött. A 15 éves lányt ugyanis több ezer ember ünnepelte, miután az édesapja videós meghívója elterjedt az interneten.

A Facebookon 1.2 millióan jelölték vissza, hogy ott lesznek az eseményen, ebből azonban “csak” párezren vettek részt a bulin. Mexikóban egyébként egyáltalán nem szokatlanok az ilyen nagy volumenű születésnapok, a quinceanera, azaz a lányok felnőtté válásának ünnepe ugyanis arra szolgál, hogy az ünnepelt a 15. életévének betöltésekor igazi királynőnek érezze magát. Ezért a szülők rendszeresen nagy felhajtást csinálnak a lányaiknak, ahová több száz embert hívnak meg.

A mostani eset azonban mégis bekerült a legek közé, a nyitott esemény ugyanis világszerte elterjedt, és a Föld minden pontjáról visszaigazolták, hogy részt vesznek rajta. Számos vicces videó és mém is született belőle, melyekkel kifigurázták az eredeti invitálást. Ez rosszul is esett a szülőknek, hiszen úgy érezték, viccet csinálnak belőlük – de aztán túltették magukat rajta, és felejthetetlen bulit rendeztek a lányuknak. Ahogy azt ígérték, volt lóverseny, kétféle koncert, és a legkülönfélébb mexikói ételek, a tömeg miatt pedig nagy valószínűséggel igazi fesztiválhangulat lehetett a rendezvényen.

A helyi rendőrség is nagy erőkkel vonult ki, mivel utakat is le kellett zárni, és a Vöröskereszt dolgozói is ott voltak a helyszínen. Egy mexikói légitársaság például 30 százalék kedvezményt ajánlott a San Luis Potosiba utazóknak ( itt volt ugyanis a buli ), azzal a szlogennel, hogy “Te is mész Rubi partijára?”. Kis túlzással tehát azt is állíthatnánk, hogy az év egyik legnépszerűbb rendezvénye volt a szülinap Mexikóban.

A családon kívül a szomszédok is meglepődtek a hatalmas hírverésen. Azt remélik, hogy a kiemelt médiafigyelem segít majd a szegény közösségen. Ebben a térségben ugyanis hatalmas a munkanélküliség, és sok helyen még az alapvető dolgok beszerzése is problémát jelent.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez