4500 dollárt fizettek Eva Braun bugyijáért

A (nem is olyan) apró selyemnadrágocska Angliában került kalapács alá, Hitler egykori élettársának csipke hálóruhájával együtt. Az utóbbiért 1600 dollárt fizettek.

Az árverező a Humbert & Ellis aukciósház volt. Tulajdonosa szerint vélhetően ezek a legkülönösebb tárgyak, melyekre egy háborús tematikájú árverésen valaha is licitálni lehetett.

Az eredetiségükhöz nem nagyon férhet kétség: mindkét ruhaneműn ott szerepel Eva Braun monogramja és a színük is olyan, amilyennek több mint hét évtized után lennie kell. A beléjük varrt címke tanúsága szerint 1944-ben készültek Bajorországban.

A bugyi kikiáltási ára 660 dollár volt, hogy aztán az összeg meg se álljon 4500-ig. Egy rúzstok is gazdát cserélt az árverésen a Führer kedvesének monogramjával, 600 dollárért.

braun-panties

Adolf Hitler 1929-ben találkozott először az akkor 17 éves Eva Braunnal, aki a fotósa, Heinrich Hoffman alkalmazottja volt. Kapcsolatukat sokáig titokban tartották: a történetírók szerint azért is, mert Hitler úgy gondolta, hathatósabb vezetőnek tartják, ha azt hiszik róla, hogy szingli. A fiatal nőnek egy ideig Münchenben bérelt házat. Eva Braun reménytelenül magányosnak érezte magát ott, 1935-ben öngyilkosságot is megkísérelt. Ezután Hitler átköltöztette a Berghof kastélyba, Berchtesgadenbe és a rendelkezésére bocsátott egy sofőrt és egy Mercedest. Ott többnyire olvasással, filmnézéssel, tornával múlatta az időt. Politikai természetű találkozókon nem vehetett részt, de ez a krónikások szerint nem is nagyon érdekelte. Inkább a sportok vonzották, jó úszóként és síelőként tartották számon.

Mikor 1944 júliusában merényletet kíséreltek meg Hitler ellen, azt írta neki, hogy mindhalálig hű marad hozzá. 1945 áprilisában, amikor már az oroszok gyűrűbe fogták Berlint, élettársa akarata ellenére beköltözött a Führer bunkerébe. Azt mondta a barátainak, hogy inkább haljon meg 10 ezer más ember, csak Hitlert ne veszítse el Németország. Hűségére válaszul a Führer április 29-én a bunkerben összeházasodott vele, már férj és feleségként követtek el öngyilkosságot a rákövetkező napon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez