Vége a Grace klinikának

Legalábbis Izraelben. No nem a sorozatnak, hanem a gyakorlatnak. Megtiltották a katonai szolgálat alternatívájaként önkéntes munkát vállaló nőknek, hogy a kórházakban éjszakai műszakban dolgozzanak. Előzőleg ugyanis a zsidók és az arabok elkülönítéséért harcosan fellépő szervezet, a Lehava úgy értesült, hogy éjszakánként néha túllépnek a kollegiális kapcsolatokon a palesztin orvosok és az izraeli önkéntes nővérek.

Az izraeli 10-es tévécsatorna szerint a szervezet még tavaly indított erőteljes kampányt az ügyben, és ebben olyan hangos és harcos támogatókra talált, mint például Dov Lior rabbi. Ő az, akit letartóztattak, miután törvényesítette a nem zsidók meggyilkolását háborús időkben. Egyebek mellett azt is hirdeti, hogy zsidó nők nem termékenyíttethetik meg magukat nem zsidó férfiak spermájával, mert barbár utódaik lesznek. Nos, ez a kampány vezetett a mostani tiltásig. Így az önkéntes nővérek este 9-kor be kell, hogy fejezzék a munkát a kórházakban. Az utasítást a szélsőjobb Zsidó Otthon párthoz tartozó vallásügyi miniszter áldásával adták ki, az érintettek kívánságára hivatkozva.

A kampány elindítói azonban még mindig elégedetlenek. Azt mondják, túl későn jött és túl kicsi a lépés: mindenütt véget kellene vetni az önkéntes nemzeti szolgálatnak, ahol a zsidók arabokkal keveredhetnek. Nincsenek egyedül: a +972 magazin nemrégiben arról tudósított, hogy egy másik kirekesztő szervezet adatokat gyűjt azokról a lányokról, akik muzulmánokkal vagy keresztény arabokkal randevúznak.

Ami pedig az igazi Grace klinikát illeti: a sorozat sztárjai két évvel ezelőtt tényleg jártak egy jeruzsálemi kórházban.Az utat egy olyan szervezet kezdeményezte, amelyik befolyásos személyiségek meghívásával próbálja eloszlatni az izraeli életről és politikáról kialakult kedvezőtlen tévhiteket. A színészek kipróbálhattak néhányat a világ legfejlettebb robotsebészeti berendezéseiből.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez