Civilnek álcázott rendőrök a CNN nigériai irodájában

Nigéria, Lagos – A nigériai biztonsági erők emberei rövid időre megszállták az amerikai CNN hírtelevízió lagosi irodáját.

 

Az akciót nem sokkal azután hajtották végre, hogy a biztonsági erők véget vetettek egy kormány ellenes tüntetésnek Lagosban. Szemtanúk elmondása szerint álruhás rendőrök hatoltak be a CNN épületébe, semmibe véve a biztonsági előírásokat. A rendőrök körülbelül 20 percig tartózkodtak az épületben, majd távoztak Egyelőre nem világos, hogy kerestek valamit vagy csak erődemonstrációról volt szó. Egy telefonszámot és egy cetlit hagytak maguk után, amire azt írták: „lépjen kapcsolatba a hatóságokkal” – mondták a szemtanúk.

Lagosban, annak ellenére is folytatódtak a kormány ellenes tüntetések, hogy Goodluck Jonathan elnök bejelentette, csökkentik a benzinárakat. A biztonsági erők viszont gyorsan véget vetettek a demonstrációnak. A rendőrök páncélozott járművekkel hajtottak a tüntetők közé és könnygáz gránátokat is bevetettek. Szemtanúk azt mondták, hogy a levegőbe is lövöldöztek. (SAPA)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez