A kiszabadult francia család feje visszatérne Kamerunba – amint lehet

Kamerun, Franciaország – A francia külügyminiszter is ott volt azon a különgépen, amely Párizsból Kamerunba repült, majd onnan Franciaországba hozta a héttagú francia családot. Az Orly repülőtéren Francois Hollande köztársasági elnök köszöntötte a családot, amely csütörtökről péntekre virradóra szabadult ki kéthónapos fogságából.

Három felnőtt és négy gyerek töltött el két hónapot az iszlamista Boko Haram túszaként valahol Kamerun és Nigéria határának közelében.”Franciaország továbbra is tartja magát alapelvéhez: nem fizet váltságdíjat a túszokért!” – hangsúlyozta Francois Hollande köztársasági elnök. De akkor hogy szabadultak ki a túszok?” Minél kevesebbet mondunk erről, annál jobb! Nem erőszakos módszerek vezettek el a túszok szabadulásához, hanem a különböző kapcsolatok.” – mondta Hollande elnök a repülőtéren.
A héttagú francia család feje Kamerunban a GDF Suez alkalmazottja. Családjával épp vakációzott Kamerun északi részén, amikor a Boko Haram emberei elrabolták. Az iszlamista szervezet azt követelte a túszok kiszabadításáért cserébe, hogy Nigéria bocsássa szabadon a Boko Haram tagjainak börtönben levő családtagjait. Nigériában a terrorista szervezet családtagjait is gyakran börtönben tartják, hogy így gyakoroljanak nyomást a fanatikus szervezetre. A francia sajtó egy része valószínűnek tartja, hogy a francia kormány Nigéria elnökénél elérte: bocsássák szabadon a börtönben ülő nőket és gyerekeket. Ezért szabadulhatott ki a héttagú francia család, amely szemmel láthatóan jó egészségi állapotban van két hónapos raboskodás után. A családfő megköszönte a szolidaritást és elmondta: mielőbb szeretne visszatérni Kamerunba, ebbe a szép országba, ahol az egész család nagyon jól érzi magát!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez