Ócska trükkel verték át a tunéziai börtönőröket

Legalább 50 bűnöző szökött meg egy tunéziai börtönből, miután sikerült ártalmatlanná tenniük az őröket. Az incidens Gabesben történt, amely az ország déli régiójában található. A tunéziai hatóságok nagy erőkkel keresik a szökevényeket.

A tunéziai büntetés-végrehajtási szolgálat vezetője, Habib Sbouli azt mondta, hogy a rendőröknek sikerült 16 szökevényt elkapniuk.  A tunéziai hatóságok pedig vizsgálatot indítottak a gabesi börtönben, hogy kiderítsék, milyen körülmények között sikerült a több mint 50-en rabnak megszöknie.  Habib Sbouli megjegyezte, hogy a gabesi börtön infrastrukturális szempontból rendkívül elavult és komoly fejlesztésekre lenne szükség ahhoz, hogy a börtönt biztonságosan lehessen üzemeltetni.  Egy neve elhallgatását kérő börtönőr azt mondta, hogy az egyik cellából segélyriasztást kaptak, de a rabok átverték az őröket, megtámadták, lefegyverezték őket és ezt követően sikerült lelépniük.

Tunéziában a 2011-es jázminos forradalom után több tucat börtönlázadás és szökés történt. A hivatalos adatok szerint legalább 9500 rabnak sikerült megszöknie. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez