Amiben Afrika már előttünk jár – mobilátutalással fizetnek a szexért

2009-ben Zimbabweban bevezették a mobil fizetést (EcoCash), amit zimbabwei Econet Wireless fejlesztett ki, mivel a zimbabwei dollár az idők során szinte minden értékét elvesztette. Ezért és a prostituáltak védelme érdekében a zimbabwei Hararé városában már így, mobilon keresztül, fizetik ki a szexuális szolgáltatást.

Az elmúlt időszakban többször előfordult, hogy a prostituáltak nem kapták meg az aktus után a fizetést, ezért az összeget már előre elkérik kuncsaftól, akiknek kötelező azt a mobilon keresztül átutalniuk. Ráadásul így nem tudják őket kirabolni az utcán, valamint a korrupt rendőrök sem tudják elvenni a prostituáltaktól a bevétel egy részét. Mivel azóta két konkurrens szolgáltató, a  Telecel ésa  NetOne is indított hasonló szolgáltatást, a lányok legtöbbször egyszerre két telefont tartanak maguknál, hogy a kuncsaft mindenképp fizessen.Ha ezt nem teszi meg a szexuális szolgáltatás előtt, akkor a prostituált egyszerűen elhagyja a szobát. 

„Ha megjött az átutalásról szóló SMS, akkor részesítem őt az örömökben” – nyilatkozta egy név nélküli prostituált NewZimbabwe.com híroldalnak.

Az operációs központok valahol Harare belváros szórakozónegyedeiben működnek, de ezeket egyelőre nem mutatták meg a sajtónak. Ő hozzájuk érkezik be a kredit és ők dolgozzák fel az üzeneteket is, valamint ott “számolják ki”, hogy mennyi részesedés jár a nőnek az összegből.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez