Terrortámadástól tartanak Ugandában a hétvégén – a magyar orvosmisszió nincs veszélyben

Figyelmeztetést adtak ki az ugandai hatóságok péntekre és szombatra: terrortámadásoktól tartanak a fővárosban. A Magyar Afrika Társaság orvosi missziója nincs veszélyben, a magyarok az ország keleti részében, a fenyegetett területtől, vagyis a fővárostól, Kampalától jó 200 kilométerre dolgoznak.

Terrorista gyanús embereket vettek őrizetbe a hatóságok az ugandai főváros egyik szállodájában. A letartóztatottaknál egy listát találtak, éjszakai szórakozóhelyekről. Arra gyanakszanak, hogy a szomáliai Al Shahab lázadó- és terrorszervezet  ezeken a helyeken készül lecsapni a következő napokban, kihasználva a hétvégi zsúfoltságot. A hatóságok ezért figyelmeztetést adtak ki a szerintük veszélyeztetett helyek listájával, ezen főként bárok találhatók.

A rendőrség sms-ekben arra kéri az ugandaiakat, pontosabban a főváros lakóit, hogy a következő két napban maradjanak otthon, mert a terroristák olyan célpontokat választanak, ahol nagy a tömeg. A listán szereplő helyeken megerősítik a rendőri jelenlétet, és mindenkit bevisznek, akit egy kicsit is gyanúsnak találnak.

A Magyar Afrika Társaság orvosi missziójának tagjai nincsenek veszélyben. Ők a fővárostól mintegy 240 kilométerre, az ország keleti részében, Mbalé-ban, a kenyai határ közelében dolgoznak, és már érdemben is megkezdték munkájukat, ahogy arról ma megjelent blogbejegyzésükben be is számoltak. Az Ugandával szomszédos Kenya egyébként éppen  a héten kezdte meg egy biztonsági kerítés kiépítését a szomáliai határon, hogy megakadályozza a terrorista csoportok beszivárgását.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez