Extasy tablettákat vásárolt egy robot a neten

Biztosan hallott már korábban a Deep Web elnevezésű részéről az internetnek, amely azzal lett híres a mainstream médiában, hogy drogokat lehet rajta vásárolni és illegális tartalomhoz lehet hozzájutni, mint például a gyerekpornó.

Amennyiben még nem találkozott a jelenséggel, akkor ízelítőnek itt egy Wikipedia cikk, de már mi is írtunk korábban róla, amikor a legnagyobb kábítószer-kereskedő oldalt, a SilkRoad nevű eBay-hez hasonló online piacteret sikerült hatástalanítani amerikai vezetéssel.

Most ismét egy elég groteszk történettel került címlapra az internet legmélyebb bugyra, egy svájci művésztársaság, a !Mediengruppe Bitnik egyik akciójának köszönhetően. Egy olyan robotot készítettek, amely napi száz dollárnyi Bitcoinból vásárolgatott a Deep Weben. Ezzel akarták megmutatni, milyen komoly pénzösszegek mozognak az internet látható része alatt. Nem kellett sok idő, amíg a robot meg nem vásárolt egy adag extasy tablettát – amivel talán még jobban is jártak, mintha egy gépfegyvert választott volna.

Persze nem tartunk még ott, hogy egy robot felelőséget vállalhasson tetteiért, így a készítők kerültek kínos jogi helyzetbe az ügy miatt. Miután a rendőrség átvizsgálta az anyagot és megállapították, hogy valóban MDMA tartalmú tablettákról van szó, egy hosszú procedúra végére sikerült eljutni odáig, hogy nem vádolták meg a készítőket semmivel.

Ezáltal egyértelművé vált, hogy a SilkRoad többszöri leállítása sem igazán változtatott azon a helyzeten, hogy amennyiben van az egyénnek pénze és tudja használni az egyébként nem túl bonyolult Deep Webet, akkor nagyjából olyan könnyen juthat kábítószerhez, mint egy Star Warsos pólóhoz (apropó Star Wars).

Fotó: Wikipedia

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez