Burkában ment plasztikai sebészhez a legjobban fizetett szupermodell

Nincs tökéletes álca. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Gisele Bündchen minapi, párizsi esete.

Gisele Bündchen nem akarta, hogy megtudja a világ, hogy ő is kés alatt próbálja eltüntetni a múló évek még rajta is látható nyomát. A 35 éves brazil szupermodell ezért a nagyon konzervatív muszlim nők sátorszerű viseletét öltötte magára, amikor Párizsban egy éjszakára befeküdt egy szépségklinikára.

De a paparazzók résen voltak. A világot bejárta a kép, amin Gisele és testvére, Rafaela kiszállnak egy fekete Mercedes-ből a híres Clinique du Parc Monceau előtt, július 15-én. Jóllehet a szupermodellből csak a lábfeje látszott, hűséges régi sofőrjének a jelenléte még is lebuktatta őt. A lesifotósok már tudták, hogy Párizsban van, előző nap ugyanis látták máshol a gépkocsivezetővel.

A testvérek nem nagyon tanulmányozták a burka-viseletet, mielőtt álcát választottak. Annak a lényege ugyanis az, hogy egy villanásnyi se látszódjék ki sehol a bőrből-hajból. A Bündchen nővérek viszont nyitott szandált húztak fel hozzá. Ez kicsit rontott a dolgon. Mint ahogy az sem segített, hogy Franciaországban 5 évvel ezelőtt betiltották a burkát.

Bündchenék nem köszönték meg azt, amit az eset után kaptak. Főleg a muszlimoktól persze. Egy new yorki imám szerint nagyon rossz dolog, hogy Gisele nem az iszlám miatt vette fel a burkát, szent dolgot használt rossz célra, ráadásul a szent hónap, a Ramadán idején. Egy francia nő pedig kifejezetten nevetségesnek tartja a dolgot, főként, hogy a burka tiltott viselet arrafelé. Elég lett volna egy baseball-sapka és egy sál – mondja. Egyébként sem szégyen plasztikai sebészhez fordulni, Gisele Bündchen meg szerinte soha nem volt szép, a történtek után pedig határozottan kevéssé szerethető.

A Victoria’s Secret egykori angyalán egyébként szem- és mell-beavatkozást hajtottak végre a klinikán, miután két szülés után nem volt száz százalékig elégedett magával – tudta meg a New York Post. Összesen 11 ezer dollárt fizetett, ez volt az ajándéka saját magának a 35. szülinapjára és arra az alkalomra, hogy visszavonul a modellszakmától. Volt miből állnia a számlát: Bündchen tavaly 47 millió dollárt keresett, ezzel ő volt 2014-ben a legjobban fizetett modell a világon.

A burkával, nikábbal vagy iráni rokonukkal, a csadorral egyébként sokan, sokféle módon éltek már vissza. Egyiptomban ilyen öltözékben menekültek a Muzulmán Testvériség vezetői a 2013-as hatalomátvétel után a letartóztatások elől, de másutt is próbáltak már így eltűnni politikusok, terroristák vagy bűnözők. Lopásokat is elkövetnek hasonló módon. Kuwaitban például egy bolt biztonsági kamerája rögzítette tavaly, ahogy fényes nappal besétál egy lefátyolozott nő a mobilokat árusító üzletbe. Kér egy iPhone 6-ot, az eladó a kezébe nyomja. Aztán vélhetőleg közli, hogy megnézne egy másik modelt is. Az alkalmazott lehajol érte a pult mögé, a nő pedig, huss, már ott sincs. Mire az eladó utánaszalad, már csak az elhúzó kocsit látja. Személyleírás? Felejtsd el!

A talán legismertebb ilyen eset pedig azé az arab nőé, aki fátyolban gyilkolta meg a magyar származású amerikai óvónőt, Ibolya Ryant Abu Dhabiban, egy pláza mosdójában. Őt elkapták, és júliusban kivégezték. Az eset után nagy vita indult arról, hogy nem kellene-e betiltani a fátyolviseletet az Egyesült Arab Emírségekben is, erről akkor ITT írtunk.

Visszatérve Gisele Bündchenre: azt, hogy miért nyugdíjazza önmagát a modellszakmából, INNÉT tudhatja meg.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez