Lakodalmi rendőrség a Kaukázusban

Senkit nem állít elő a rendőr, ha örömében dudál az esküvői autókaraván. A Kaukázusban azonban lövöldözni is szokott a településen átvonuló násznép. Ez ellen lépett most fel a rendőrség.

Az idén már kétszer dördült lövés egy lakodalom során az északnyugat-kaukázusi Adigeföldön. Legutóbb 50.000 rubeles (körülbelül 209.000 forint) bírságot róttak ki egy 27 éves fiatalemberre, amiért a házasságkötő terem előtt durrogtatta fegyverét.

A rend megzavarása és mások testi épségének veszélyeztetése nélkül pedig gyakorlatilag képtelen átvonulni a vendégsereg a hivatalból a lakodalom helyszínére – írta le a helyzetet Alekszandr Recsitszkij adigeföldi belügyminiszter.

Az örömittas randalírozások megfékezésére külön osztogot alakított a rendőrség – tájékoztatott a TASZSZ hírügynökség. A nászmenetet kísérni nem fogja a negyvenfős különítmény, hanem csak az előre bejelentett útvonalakat figyeli. Ugyanez érvényes a násznép által különösen kedvelt helyszínekre is, például a terekre, parkokra, köztéri szobrokra.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez