Betéphetnek szex közben a muszlimok, ha csúnya az asszony

Az iszlám országokban, ahol a saría szabályozza az életet, minden új problémára, precedens nélküli helyzetre hoz egy fatvát egy jól képzett hittudós. Ez olyan jogi döntés, amit követniük kell a muszlimoknak. De vannak nagyon bornírt fatvák is.

Azok az ifjú férjek, akiket csúnya feleséggel vert meg a sors, hallucinogén szereket szedhetnek, mielőtt eleget tennének házastársi kötelességüknek – mondja ki a fatva. Mégpedig azért, hogy olyan szépnek és kívánatosnak lássák az asszonyt, mint amilyenek a hurik a Paradicsomban. Tudják: azok az ébenfekete hajú, igéző szemű nők, akik a Korán szerint az arra méltó férfiembereket kényeztetik a túlvilágon.

De vannak azért megkötések is: legfeljebb fél órával a tervezett aktus előtt szabad a szert bevenni, kizárólag este, és csakis akkor, ha az eltökélt férj nem idősebb 40 évesnél – írja a Gulf News.

A fatva pontos eredetét homály fedi. Állítólag valahol Marokkóban adták ki, és nagyon gyorsan terjed az interneten, főként Szaúd-Arábiában. De van, aki szerint teljesen fölöslegesen. Mert az, akinek tényleg nem tetszik a saját felesége, lekapcsolhatja a villanyt, behunyhatja a szemét, és azt képzelhet a helyére, akit csak akar.

De akad, aki úgy véli: igazán rendesen be lehetett tépve az, aki kiadta a fatvát, még akkor is, ha csak szórakozásból tette. Mások szerint nevetséges és megalázó a dolog. Vannak, akik szerint a szépség nem is kívül lakik, hanem belül. Abban viszont a jelek szerint senki sem kételkedik, hogy egy komoly jogtudós tényleg hozott egy ilyen “törvényszámba” menő döntést.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez