Alabamába nem mehetnek szír menekültek Párizs után

Az egyesült államokbeli Alabama kormányzója közölte, hogy a párizsi terrorcselekmények miatt nem hajlandó szíriai menekülteket befogadni az általa irányított szövetségi állam.

A republikánus párti Robert Bentley helyi idő szerint vasárnap kiadott közleményében azt írta, ellenezni fog minden próbálkozást arra, hogy szíriai menekülteket helyezzenek el a szövetségi hatóságok Alabamában. Közlése szerint Bentley a hétvégi párizsi terrorakció hatására hozta meg a döntést, mert “nem fog részt vállalni olyan politikában, amely veszélynek teszi ki Alabama polgárait”.

A kormányzó ezzel vélhetően arra utalt, hogy a párizsi merényletek egyik helyszínén szíriai útlevelet találtak, amelyről egyesek azt feltételezték, hogy az egyik elkövetőé lehet. Ugyanakkor vasárnap esti híradójában a France2 francia közszolgálati televízió arról számolt be, a francia hatóságok biztosak abban, hogy az útlevél tulajdonosa nem azonos azzal a merénylővel, aki felrobbantotta magát a helyszínen.

A merényletek elkövetésében az eddigi hivatalos közlések és sajtóértesülések szerint francia és belga állampolgárok vettek részt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez