Igazi japán kuriózum Magyarországon

Idén ismét hazánkba látogat a Nemzetközi Japán Fesztivál. A Pesti Vigadóban november 28-29-én megrendezett eseményen Japán negyvennyolc kulturális központjának tanárai és diákjai adnak nem mindennapi ízelítőt országuk sokszínű kultúrájából.

November utolsó hétvégéjén 140 japán művész veszi birtokba a Pesti Vigadó épületét. Az apropó nem más, mint a Japán Kulturális Fesztivál, amelyet 1986 óta minden évben a világ egy-egy különböző pontjára visznek el azért, hogy ezáltal nemzetközileg népszerűsítsék a japán kultúrát, valamint elősegítsék az országok és kultúrák közötti megértést és együttműködést. Az idén 29 éves esemény több szempontból is igazi kuriózumnak ígérkezik: Japán negyvennyolc kulturális központjának tanárai és diákjai igyekeznek majd autentikus programok segítségével megismertetni a közönséget az ország ősi és modern kultúrájával.

A fesztiválra kilátogatókat igazi programkavalkád várja majd mindkét napon, a délelőtti óráktól egészen kora estig. Az esemény részét képezik majd a különböző színpadi előadások, valamint a népművészeti kiállítások és standok, ahol egyebek mellett elmerülhetünk a japán ének-zene, sport és művészeti alkotások világában. Az érdeklődőknek mindezen felül alkalmuk nyílik például a hagyományos japán teaszertartás megismerésére, az origami technika elsajátítására, igazi japán kimonók felöltésére, vagy akár a hamisítatlan és íncsiklandozó sushi elkészítésére és kóstolására egyaránt.

Az esemény az NHK Kulturális Központ rendezésében, a Magyarországi Japán Nagykövetség, a Japán Alapítvány, a Magyar-Japán Baráti Társaság és a Magyar Turizmus Zrt. támogatásával valósul meg. A fesztiválra a belépés díjtalan, ám regisztrációhoz kötött, amit a további információkkal együtt a vigado.hu oldalon lehet megtalálni.

(Forrás:Japánspecialista.hu)

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez