Igen drága a fehéreper-torta

Kevesen vannak, akik ne szeretnék a szép piros epret, különösen valamilyen finom desszerten. A népszerű japán cukrásztermékeket készítő cég, a Qu’il Fait Bon egy speciális téli csemegét készített: egy gyönyörű fehéreper-tortát.

Annak ellenére, hogy az eperhez szorosan kapcsolódik a vörös szín, ez a torta fehér eperből készült. A különös színű földieperfajtát Hacukoi no Kaorinak nevezik, ami szó szerint „az első szerelem illatát” jelenti. Ez az első fehér színű földieper, amit valaha Japánban termesztettek. A gyümölcsfajta közel 20 éves kutatás eredménye, és a szigetországban egy vetőmagot és növényeket forgalmazó cég, a Miyoshi Agri Tech hozta létre gyümölcstermesztőkkel közösen.

white-2

A Hacukoi no Kaori igen kevés antociánt  tartalmaz: ez az anyag felelős a gyümölcsök színéért. Ez az oka annak, hogy az új eper fehérben pompázik. A fehér földieper érettebb korában kicsit pirulni kezd, de leginkább egy rózsaszín árnyalatba megy át. Ez olyan szín, amit az első szerelemmel azonosítanak. Ilyenkor az illata is igen erős, innen jött az elnevezés.

Mivel a fehéreper nagyon finom, és különös szakértelem kell a termesztéséhez, nem olcsó mulatság. Egy szelet a fent látható tortából 1630 jen, ami kb. 4 ezer forint. Az egész torta ára 12.240 jen (30 ezer forint).

Állítólag az eddig nem sokat látott eperre nagy az igény, hiszen Japánban imádják az desszertkülönlegességeket. A szemet gyönyörködtető eper pedig állítólag nagyon finom, így meg is éri a vásárolóknak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez