Donald Trump ellen kampányol több híresség

Számos színész, író, értelmiségi és más neves közéleti személyiség sorakozott fel egy szerdán indított kampány mellett, melynek célja, hogy megakadályozza a republikánus párti Donald Trump megválasztását az Egyesült Államok elnöki posztjára.

Mások mellett Jane Fonda, Danny Glover és Harry Belafonte hollywoodi színészek, Jonathan Demme filmrendező és Noam Chomsky politikai gondolkodó jelezte, hogy támogatja a “Stop Hate – Dump Trump” (Állítsuk meg a gyűlöletet – A kukába Trumppal) nevű kampányt.

Eve Ensler írónő, a mozgalom egyik társalapítója azt mondta, a republikánus elnökjelölt-aspiráns azon van, hogy “gyűlölettől átfűtött és megosztó retorikáját” még tovább fokozza. Az írónő szerint a sajtóorgánumoknak és a politikának felelősséget kellene vállalni azért, hogy ne adjanak teret mérték nélkül Trump nyilatkozatainak, több kérdést tegyenek fel neki vagy határozottabban ítéljék el.

“Úgy véljük, hogy Trump hatalmas fenyegetést jelent a demokráciára, a szabadságra, az emberi jogokra, az egyenlőségre, országunk és minden lakójának jólétére nézve” – olvasható a kampányban, amelyhez szerdán néhány órán belül 1200-an csatlakoztak.

Az amerikai milliárdos tavaly júniusban jelentette be, hogy 2016-ban indul az elnöki tisztségért folytatott választási versenyben. A közvélemény-kutatások szerint hónapok óta Trump a legnépszerűbb republikánus elnökjelölt-aspiráns. Az ingatlanmágnás azon decemberi felvetése, hogy a muszlimokkal szemben ideiglenesen vezessenek be általános beutazási tilalmat az Egyesült Államokban, még saját pártján belül is heves tiltakozásokat váltott ki, ennek ellenére Trump azóta kijelentését többször is megismételte.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez