Turistákat rabolna az ISIS Törökországban

Méghozzá az oroszokat. Pedig azok most nincsenek is olyan sokan arrafelé.

Az orosz turisztikai szövetség adott ki figyelmeztetést arról, hogy az ISIS orosz turisták elrablására készül Törökországban. A közlemény kompetens ügynökségekre hivatkozik, állítólag nekik van tudomásuk a tervről. Azt nem tudni, hogy hír- vagy hírszerző ügynökségekről van-e szó.

Az információ szerint a túszokat az Iszlám Állam uralta területekre vinnék, és nyilvánosan kivégeznék, vagy élő pajzsként használnák őket a szíriai kormánnyal és a koalíciós erőkkel folytatott harcban. “Ezért felhívjuk az összes Törökországba készülő magánturista figyelmét arra, hogy minden lehetséges intézkedést tegyen meg a biztonsága érdekében” – folytatódik a felhívás.

Törökország évekig az orosz turisták első számú úticélja volt, de mióta a törökök lelőtték az orosz harci gépet a szíriai határnál novemberben, ennek vége. A szervezett utakat letiltották, az oroszok visszaállították a vízumkényszert a törököknek, és szankciókat vezettek be több, onnét érkező termékre.

Az ISIS turisták elleni támadása mindazonáltal nem lenne példátlan Törökországban, Ankara az iszlamista szervezetet vádolja a hónap eleji támadással Isztambul turistanegyedének szívében, amikor is 10 német utazó halt meg.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez