Civilek, köztük gyerekek haltak meg légicsapásokban Damaszkusz mellett

Egyelőre azonosítatlan repülőgépek légicsapásokat hajtottak végre Damaszkusztól keletre, egy iskola és egy kórház közelében lévő célpontok ellen, a támadásnak legalább 23 halottja van – közölte csütörtökön az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet.

A közlés szerint a több mint egy hónapja tartó tűzszünet alatt ez az egyik legtöbb halálos áldozatot követelő incidens, amelyben polgári személyek is életüket vesztették.

Az emigráns szervezet úgy tudja, hogy a harci repülőgépek sorozatos légicsapásokat mértek az ellenzéki erők kezén lévő Deir al-Aszafir település ellen a Damaszkusz mellett fekvő Kelet-Gúta térségében. Négy gyermek és a polgári védelem egy tagja is a halottak között van.

A Helyi Koordinációs Bizottságok (LCC) nevű szíriai ellenzéki csoport szerint a halálos áldozatok száma 17.

Egyelőre nem világos, ki felelős a bombázásokért.

Kormányzati források szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz köthető an-Nuszra Front hajt végre műveleteket Damaszkusz keleti elővárosaiban. Az orosz-amerikai megállapodás alapján február 27-én létrejött szíriai tűzszünet – amelyet az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) határozatban támasztott alá – nem terjed ki a világszervezet által is terrorszervezetnek minősített Iszlám Államra és an-Nuszra Frontra.

A szíriai ellenzék szerint Bassár el-Aszad elnök kormánya célzottan támadja a polgári lakosságot, a fegyvernyugvás dacára.

Az OSDH szerint nagyjából 2700 család él Deir-al-Aszafirban, az ellenzéki települést a kormányerők már hetek óta próbálják bekeríteni.

Forrás:MTI

KÉP:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez