Ezt hívják szoftpornónak Tunéziában – letiltottak egy énekesnőt a klipje miatt

Nem léphet fel hazájában többé Hanan al Zughlami, közismertebb nevén Naglaa. Az ottani zenészek szindikátusa ugyanis botrányosnak és erkölcstelennek tartja egyik videóklipjét, és letiltotta az énekesnőt.

A szindikátus arra is figyelmeztette a tunéziai zenészeket: ha arra gondolnának, hogy együttműködnek Naglaával, máris felejtsék el, mert különben jogi eljárást indítanak ellenük.

De miért is tiltották be az énekesnőt? Mert “erkölcstelen, szexuálisan túlfűtött és botrányos” zenei videót tett közzé. Ami ráadásul sikamlósan kétértelmű, szexualitást sugalló, a szövege trágár, így aztán tökéletesen alatta marad a tunéziai daloktól elvárható színvonalnak. Megmutatjuk.

A dolognak előzménye is van: A ló című dal, amit sokan szintén botrányosnak minősítettek, ám az énekesnő akkor még megúszta a betiltást.

Így aztán most azzal vág vissza, hogy a szövetség úgy fogadta be őt a tagjai közé, hogy tudta: kicsoda és milyen fajta zenének, milyen klipnek köszönheti a hírnevét. Naglaa azt állítja: ingyenreklámhoz használja most a nevét a szindikátus. De nem kíméli a dal szerzőjét, Mostafa al Dallajit sem. Képmutatónak nevezi, amiért bocsánatot kért a zenész-szervezettől, jóllehet végig ott volt a forgatáson, sőt a koreográfiát is részben ő készítette.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez