Ilyen az új őrület, a sushiburger

Valljuk be, ha Japánról van szó, mindenkinek elsők között a sushi ugrik be. Ráadásul a sushi évek óta népszerű nálunk is, külföldön is, sőt népszerűsége egyre csak növekszik.

A trendekhez azonban, úgy tűnik, a sushinak is alkalmazkodnia kell, és bár a hagyományos változat sikere töretlen, most új láz vette kezdetét:  a sushiburger. Ha szeretjük a hamburgert és a sushit, miért kellene választanunk a kettő között? Ez lehetett az alapkoncepció, hacsak nem az, hogy közben a hamburger is bekerült a gasztronómiai elitbe a prémium burgerek megjelenésével, melyeket díjnyertes éttermek kínálnak. Így a fúziós konyha korában csak várni kellett arra, hogy mikor egyesül a két dolog. Hát megtörtént.

Igaz, már korábban is próbálkoztak vele, de nem lett olyan nagy siker, mint a közelmúltban. Az interneten ugyanis megindult a sushiburger posztolás, így az őrület megállíthatatlan lett. Persze, ahogy sushiból is rengeteg fajta van, úgy sushiburgerből is. Van, amiben hús van, van, amiben hal, a lehetőségek szinte végtelenek.

Itt van néhány igen ínycsiklandó, szaftos példa erre, a teljesség igénye nélkül. Nehéz lesz felülmúlni a látványt, bármi is lesz a vasárnapi ebéd, igaz?

sushiburger01 sushiburger02 sushiburger03 sushiburger04 sushiburger05 sushiburger06 sushiburger07 sushiburger08 sushiburger09 sushiburger10

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez