Markolójátékot oktatnak Japánban

A darugép vagy markolójáték még mindig rendkívül népszerű Japánban, bár nem mindenki sikeres abban, hogy meg is nyerje a kiszemelt nyereményt. Ezen segít egy új csoport.

Írtunk már korábban a markolójátékok népszerűségéről és nehézségeiről Japánban. Mivel az utóbbi időben a minden második sarkon megtalálható játéktermek különböző trükkökkel is nehezítik a játékot, egyre kevesebb játékosnak van sikerélménye.

Azok számára, akik rengeteg időt és pénzt vertek már el ezen a játékon sikerek nélkül, vigaszt jelenthet a japán darujáték-egyesület programja: segítségükkel bárki lehet profi, ha megtanulja a trükköket.

elderly-game-center-japan-crane-medal-game

A szervezet tavaly óta szervez összejöveteleket Saitama prefektúrában, hogy megtanítsa az embereknek, hogyan nyerhetik el a kiválasztott ajándékot. Japánban múlt héten volt a gyereknap, amikor az egyesület versenyt is szervezett. A társaság minden trükknek nevet is ad: a lavina például az, amikor a kis kitömött játékok felhalmozódnak, egyfajta hegyet alkotva, majd ezt sikerül ledönteni.

feffbfvdx

„Az emberek ritkán éreznek sikert ennél a játéknál” – mondta Hideo Nakamura, az egyesület elnöke. „Azt szeretnénk, hogy a darujátékról az terjedjen el, hogy jó szórakozás, és hogy a tengerentúlon is ösztönözzük az embereket. Ez a játék nem csak pénzkidobás, és nem csak gyerekeknek van.”

japanese-claw-machine-1024x678

„Nem csak kicsiknek való nyeremények vannak. Na persze inkább az a cél, hogy a fiam nyerjen valamit” – mondta egy apuka.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez