Éppen időben találta meg elveszett útlevelét, hogy felszállhasson az egyiptomi gépre

Pascal Hess normandiai fotós néhány napja elhagyta az útlevelét. Úgy volt, hogy nem utazhat Kairóba, de az utolsó pillanatban az utcán rábukkant a dokumentumra. Akkor még szerencsésnek tarthatta magát.

Az 51 éves Pascal Hess egyike annak a 66 embernek, akikkel a fedélzetén tűnt el csütörtökön hajnalban az EgyptAir Párizs-Kairó járata. A tucatnyi országból származó áldozatok arca és neve egymás után válik ismertté. A legénység tagjait még a tragédia napján megismerhettük az egyiptomi nemzeti légitársaság alkalmazottainak Twitter-oldalán.

Azóta újabb és újabb utasokról jelennek meg információk. A francia fotós mellett a gépen volt a 40 éves, egyiptomi származású, Dél-Wales-ben felnőtt brit geológus, Richard Osman is, két gyermek apja – írja a BBC honlapja. Vagy a kanadai állampolgárságú Marwa Hamdy, háromgyermekes anya és az IBM egyik vezetője, aki nemrégiben költözött át Saskatchewanból Kairóba. Most a rokonait látogatta meg Párizsban. Egy meg nem nevezett negyvenes házaspár Észak-Franciaországból két gyermekével együtt szállt fel a gépre. Egyikük még kisbaba volt. De a fedélzeten volt Ahmed Helal is, a Procter and Gamble Amiens-i, észak-franciaországi gyárának egyiptomi születésű igazgatója.

A Kairóban élő libanoni filmrendező, Osman Abu Laban azt írta Facebook-oldalán, hogy négy családtagját vesztette el a szerencsétlenségben: nagynénjét, nagybátyját, unokatestvérét és annak feleségét. A 62 éves portugál mérnök, Joao David e Silva csak útba ejtette volna Kairót: Ghana fővárosába, Accrába tartott egy konferenciára.

A gépen, melynek néhány roncsdarabját ma találta meg Alexandriától 290 kilométerre északra az egyiptomi hadsereg, 56 utas, héttagú legénység és három biztonsági ember utazott. Összesen 66-an. A tengerből táska és ülések mellett egy holttest is előkerült már.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez