Puma szájából mentette ki a kisfiát egy amerikai anyuka

Az anyák oroszlánként harcolnak a gyerekeikért. Egy amerikai anyuka most egy hegyi oroszlánnal harcolt – a kisfiáért.

Az asszony kifeszítette a hegyi oroszlánként is ismert puma száját, amikor az rátámadt az ötéves kisfiára a hátsó kertjükben, Colorado államban, Amerikában.

Az anya sikításra lett figyelmes, arra rohant ki a házból. Az állat addigra leterítette a kisfiút, és föléje került – számol be a történtekről a helyi, Pitkin megyei serif hivatala. Két puma volt a kertben, a nő elkapta a gyerek fölött lévő állat mancsát, és jobb kezét a ragadozó szájába dugta, hogy ki tudja szabadítani onnét a gyerek fejét. Az anya harapásnyomokkal a kezén és karcolásokkal a lábán megúszta, a puma elfutott – mondja Michael Buglione helyettes serif.

A kisfiú az arcán, a fején és a nyakán sérült meg, egy denveri kórházba vitték.

A vadvédelem szakemberei a fiatal pumával végeztek a ház közelében, társát pedig kicsit távolabb, néhány órával később tudták lelőni. Az incidens a híres síparadicsomtól, Aspentől délre történt. Coloradóban egyre gyakrabban látnak pumákat, a BBC szerint az államban körülbelül 4500 él belőlük. A mostani eset előtt legutóbb tavaly júliusban támadtak emberre: egy horgászra ugrott rá egy fiatal állat egy Isten háta mögötti vidéken.

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. Dr.Jakabfi László

    Félelmetes lélekjenlétet, bátorságot és önfeláldozó magatartást mutatott az asszony. Minden dicséretet megérdemel. Csak remélni lehet, hogy a kisfiú talán elfelejti ezt a borzalmas incidenst.

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez