Angyalok védték az orlandói mészárlás áldozatának temetését

Fehér lepelbe burkolva, óriási szárnyakkal érkezett egy csoport Christopher Leinonen temetésére Orlandóban, hogy megvédjék az elhunytat és az egybegyűlteket. Volt is mitől, ugyanis a Westboro Baptista Egyház tagjai képesek voltak kivonulni és gyűlöletkeltő szöveget skandálni a múlt heti lövöldözés egyik áldozatának temetésén.

Az Egyesült Államokban gyakoriak a különböző tüntetések az utcákon a szabad véleménynyilvánítás jegyében. Ennek egészen groteszk, szélsőséges megnyilvánulása az, amit a Westboro Baptista Egyház rendszeresen megenged magának. Most egy temetésre mentek ki, ahol a Pulse nevű melegbárban történt mészárlás egyik áldozatát búcsúztatták rokonok és barátok.

Az “egyház” még Twitteren reagált az orlandói lövöldözésre:

“Isten küldte a fegyverest. Isten gyűlöli a gyilkos Omar Mateent. Omar Mateen és a legyilkolt b***k már a pokolban vannak.”

Az angyalkosztümöket az Orlandói Shakespeare Színház készítette és körülbelül kétszázan öltötték fel: körbeállták a gyászolókat, így megvédve őket a gyűlölködő tüntetőktől, ahogyan az alábbi videón is látszik:

Fotó: Facebook

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez