Aknát is találhat a Pokémon Góval – figyelmeztet a külügy

Mármint Bosznia-Hercegovinában. A Konzuli Szolgálat hivatalos honlapjára már külön bejegyzés került fel, ami arra figyelmezteti az országba utazó magyarokat, hogy legyenek észnél, ha pokémonokat keresnek, még a végén aknát találnak helyette.

Nem győzzük nyomatékosítani, hogy a világot hivatalosan is átvette a Pokémon Go, mindenki fusson amerre lát. Van, aki fel is mondott, hogy elég ideje maradjon a játékra, de az amerikai elnökválasztást is erősen befolyásolja a gyűjtögetés.

Ennek egy apró mellékhatása az, hogy mostanra egészen sokan futottak bele olyan dolgokba, amelyeket amúgy egész egyszerű lett volna elkerülni. Raboltak már ki embereket, sőt volt, aki holttestet is talált egy Rattata vagy Pikachu mellett, de Irakban, a harcmezőn is találhatunk pokémonokat. A Külügyminisztérium elébe ment annak, hogy a listára felkerüljenek az aknák is.

“Felhívjuk a Bosznia-Hercegovinába látogató magyar állampolgárok figyelmét, hogy a POKEMON GO játék NEM veszi figyelembe az aknamezőket, ezért kérjük, hogy kitüntetett figyelemmel legyenek az aknamezőket jelző táblákra! Emellett sajnálatos módon a gyakori esőzések és földcsuszamlások miatt a jelzőtáblák/szalagok mozoghatnak, így egyáltalán nem javasoljuk, hogy lakatlan területre kövessék a játékot.”

– olvasható a Konzuli Szolgálat oldalán.

bosznia

Fotó: Youtube & Konzuli Szolgálat

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez