Brazil rácsok mögött egy újabb iszlamista

Brazíliában újabb, terrorista kapcsolatokkal gyanúsított személyt vettek őrizetbe pár nappal az olimpiai játékok kezdete előtt.

A libanoni származású, 28 éves férfi a szélsőséges iszlamista csoportokat dicsőítő szövegeket tett fel a közösségi hálózatokra, és fel is esküdött az Iszlám Állam terrorszervezetre.

Azzal is gyanúsítják, hogy Szíriába utazott. Egyszer már letartóztatták illegális fegyvertartás miatt. A bírósági tárgyalása ebben az ügyben még folyik.

Chaer Kalaoun a 2014-es labdarúgó világbajnokság után lépett kapcsolatba a terrorizmussal – mondta egy sajtótájékoztatón, helyi idő szerint még csütörtökön Alexandre de Moraes brazil igazságügyi miniszter.

A hatóságok nyomozni kezdtek utána, mire elhagyta az országot és Libanonba, majd onnan Szíriába ment. Ekkortájt esküdött hűséget az Iszlám Államnak. Ezért láttuk indokoltnak őrizetbe venni – magyarázta a miniszter.

A férfit Rio de Janeiróban fogták el még szerda este. A brazil sajtón szövetségi rendőrségtől szerzett értesülése szerint társak toborzásával is gyanúsítják.

Brazíliában a múlt héten 12 embert vettek őrizetbe, mert feltehetően támadásokra készültek az olimpia alatt.

Kép: Alexandre de Moraes (youtube)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez