Fejkendős nő a Playboy magazinban

Nem, ne arra gondoljunk, amire gondolunk.

Jóllehet a Playboy nem éppen visszafogott fotóiról ismert, a mostani, októberi szám valami más szenzációt (is) tartogat. Mások mellett egy amerikai újságírónőt mutatnak be benne,  Noor Tagourit, aki történetesen fejkendőt hord.

A renegátként jellemzett számban olyan nőket és férfiakat vonultatnak fel, akik valamilyen módon megváltoztatták az emberek gondolkodását. “Mindent kockáztattak, még az életüket is azért, hogy azt csinálhassák, amit szeretnek. Megmutatják nekünk, hova juthatunk el,  ha áttörjük a szabályokat” – írja ajánlójában a Playboy.

Noor Tagouri például mindig arról álmodott, hogy ő lesz az első hidzsábos hírolvasó Amerikában. Idén júniusban kezdett el dolgozni a Newsy-nek, ami egy online videós híroldal. De már korábban nevet szerzett magának a 22 éves  nyugat-virginiai lány, akinek szülei Líbiából vándoroltak az Államokba. 20 ezer feliratkozóra tett szert a YouTube-on divatvideóival és 2015-ben a TEDx talks-ban is megmutatta magát.

Azt mondja, a fejkendő segíti a munkájában – azt mutatja, hogy ő is sebezhető, és így könnyebb megszereznie mások bizalmát.  “Őszintén szólva azt hiszem: az, hogy hidzsábos muszlim nő vagyok, segített ennek a bizalomnak a megszerzésében. Tudom, milyen az, amikor a média kiforgatja a közösségünk mondandóját” – idézi a Playboy Noor Tagouri szavait. Aki arról is beszámolt a lapnak, hogy amikor az első riportja megjelent, a kollégái azt mondták neki: ne olvassa el a kommenteket. Nem is törődik velük, szerinte csak negatív energiát sugároznak és egészségtelenek.

Egyébként hideget is, meleget is kap a Twitteren. Vannak, akik azt mondják, inspirálja őket. Onnét tudta meg azt is, hogy a magazin, amelyik most foglalkozik vele, tiltott gyümölcs Líbiában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez