Turisták százai rekedtek éjszakára a hegy gyomrában

Az észak-kínai Hua hegyen több száz turista rekedt éjszakára egy barlangban, mert az erős szél miatt leállították a felvonót.

Kínában október 1-jén kezdődik az úgynevezett nemzeti Golden Week, avagy aranyhét, amikor mindenki 7 nap szabadságra megy. Természetesen idén is emberek milliói indultak útnak, ami iszonyatos közlekedési dugókat okozott -írja a Shanghaiist.

gergerg qgfewfqerfge

Miközben sokan az autópályán vagy az állomásokon ragadtak, egy szerencsétlen turistacsoport egy egész éjszakát töltött el az ország egyik leghíresebb hegyének gyomrában.

esgfasrgrdgf stuck_on_huashan9

Hétfőn este az egyik felvonót leállították a Hua hegyen szélvihar miatt. A turisták, akik a hegy egyik barlangjában ragadtak, képeket töltöttek fel a Weibo közösségi oldalra.

esfasrgdrg segadrgadrg

Nyugdíjasok, kisgyerek családok voltak kénytelenek az egész éjszakát egy szűk barlangban tölteni. A helyi dolgozók ingyen ételt, meleg vizet, gyömbéres levest és esőkabátot osztottak szét közöttük. A felvonókat reggel 8-kor indították el újra, így mindenki biztonságosan le tudott jönni. Becslések szerint az aranyhét alatt a leglátogatottabb turistalátványosságokat majdnem 600 millió ember keresi fel. Tegnap a Hua hegyen több mint 32 ezer ember fordult meg.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez