Páncélosok vitték el a vadállatokat az egyiptomi farmról, ahol leopárd tépett szét egy kislányt

Egyiptomban a biztonsági erők hajtották végre a főügyész rendelkezését. Tizenkét ritka vadállatot vittek el két páncélozott járművel egy Gíza környéki farmról.

A központi biztonsági erők két egysége jelent meg a tanyán, és állatorvosok felügyeletével pakolták fel a ritka állatokat a páncélozott járművekre. Gízába vitték őket, az egyiptomi főváros állatkertjébe. Konkrétan egy 100 ezer dollárt érő bengáli tigrisről, négy, egyenként 60 ezer dolláros fehér szibériai tigrisről, két gepárdról, négy foltos hiénáról és egy rendkívül ritka afrikai sarkantyús teknősről van szó.

A költöztetés előzménye az volt, hogy szeptember végén elszabadult egy leopárd a farmról, és megölt egy kilencéves kislányt, aki a kisöccsét kísérte éppen haza. A falusiak később levadászták a leopárdot. A tulajdonost őrizetbe vették, emberölés ügyében indítottak nyomozást ellene. Mint kiderült, állatkerteknek tenyésztett vadállatokat, jóllehet csak háziállatok tartására volt engedélye. Ráadásul nem is lakatolta le a bestiák ketreceit.

Az agrárminisztérium szerint 17 olyan tanya van Egyiptomban, ahol engedéllyel tenyésztenek vadállatokat. Ezek Gízában, Alexandriában, a Sínai-félsziget déli részén, a Vörös-tenger partján és a Fayoum-oázisban találhatók. Most mindegyiket átvizsgálják, új engedélyeket pedig egyelőre nem adnak ki – írja az al-Ahram online.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez