Rajongója ölte meg a török írónőt

Három lövést adott le Beki Ikala Erikli írónőre annak isztambuli lakása előtt a merénylőnő, aki beismerte tettét. Az írónő a helyszínen meghalt. A rajongó kezdetben falta az írónő regényeit, de végül azok valamiféle traumát okoztak neki. Ezzel indokolta a gyilkosságot. A bíróság elrendelte a pszichiátriai vizsgálatát.

Angyalokkal élni. Angyalok hatalma. Ilyen címekkel adott ki regényeket Beki Ikala Erikli. A 48 éves zsidó vallású írónő igen népszerű volt Törökországban és más muzulmán hagyományú országokban, mert a nők egyéni boldogulásának az útját kutatta. A muzulmán társadalmakban a nők másodrangú állampolgárnak számítanak, éppen ezért az alternatívák kutatása igen népszerű. Az írónő nemcsak az irodalomban, de az egészségügyben is az alternatív gyógymódok híve volt.

Sok követője valósággal istenítette őt. Kezdetben így volt ezzel a 31 éves gyilkos is, de azután rajongásának tárgya ellen fordult. A lakásában megtalálták a fegyvert, mely végzett az írónővel. A nők jogai szinte minden muzulmán államban vita tárgyát képezik, a konzervatív nézetek és a jelenlegi nemzetközi gyakorlat közötti különbség állandó probléma a muzulmán nők számára. A zsidó vallású török írónő ezt a gondot az írásaival kívánta orvosolni. Rajongója fegyvert rántott, és három lövéssel végzett az írónővel, aki a nők jogaiért küzdött a muzulmán országokban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez