Száz lányt rabolnak el évente Vietnam déli részén, hogy Kínába eladják őket

Erről készített videót egy angol tanár a CNN számára. Ebből kiderül: a koldusszegény kisebbség fiatal lányai egyre-másra tűnnek el, hogy később Kínában a házassági piacra kerüljenek vagy nyilvánosházakba adják el őket.

Ben Randall angol tanárnak sikerült három ilyen lány nyomára bukkannia Kantonban. Kiderült: lánykereskedő hálózatról van szó, amely kihasználja a Vietnamban élő kisebbség nyomorúságos anyagi helyzetét és a lányok tudatlanságát. Sokszor ugyanis a lányokat nem elrabolják, hanem fiatal férfiak csábítják el házassági ígéretekkel. Majd pedig eladják őket Kínában, ahol egyre többet fizetnek egy-egy fiatal lányért.

Óriási a nőhiány a világ legnépesebb országában, ahol a sokáig kötelező egyke miatt a családok csak egyetlen fiút neveltek fel. A fiúk most mind nehezebben találnak maguknak partnert. Ezt használják ki a lánykereskedők, akik a Mennyei Birodalom elmaradott tartományaiban és a közeli országokban szerzik meg a fiatal nőket, akiket azután maximálisan kihasználnak. A lányrablás igen jövedelmező üzletág. Ezért a maffiák is előszeretettel szereznek így pénzt. A helyi rendőrség gyakran behunyja a fél szemét, hiszen elég gyakran a rendőrök maguk is részesülnek a lánykereskedelem hasznából. A CNN akciót indított a nemzetközi lánykereskedő hálózatok ellen, ezért rendszeresen mutat be videókat arról, hogy működik ez a 21. században, amikor a nők jogait papíron már szinte mindenütt elismerik, de a valóságban sokszor nem jelentenek mást, mint jól jövedelmező árucikket…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez