Shoppingolás, buli és nyaralás – miért éppen Pattaya?

Vannak helyek, melyek a nyugit kedvelőknek valók, és vannak, melyek a bulizóknak. Aztán vannak kombók is. Ahol partizni, heverni, sportolni, vásárolni, nyüzsögni egyaránt lehet. Pattaya a vele összenőtt Jomtien Beach üdülőhellyel együtt ilyen. De inkább nyüzsgős, mint nyugis.

Szóval Pattaya mindenek előtt azoknak való, akik mulatni akarnak, imádják a forgatagot, a finom thai ételeket, a vásárlást és a bulikat. Fiataloknak és örökifjaknak, szingliknek és baráti társaságoknak. Azoknak a lazáknak, akik zsebredugott kézzel őgyölögnek az utcákon és beugranak egy italra és táncra a bárokba. De azoknak is, akik luxuskörülmények között kívánnak nyaralni, végigtarolva a jobbnál jobb üzleteket.

656539

A Thai-öböl partján fekvő város szállodái választéka elképesztő. Nyaralhatunk toronyház apartmanjában, villában, hatalmas szállodákban, panziókban, luxushotelekben, fizethetünk a szállásért filléreket vagy éppen egy vagyont. Lakhatunk a nyugodt tengerparton vagy a nyüzsgő városi utcák egyikében (amelyiknek éppenséggel akár csöndes belső kertje is lehet).

walking-street-pattaya-thailand1

Pattaya az egyik legjobb célpont azoknak is, akik Bangkok és Thaiföld felfedezését egyszerűen és olcsón akarják kombinálni egy kis nyaralással. Alig 135 kilométerre van a főváros repterétől, taxival odaszáguldani jóval olcsóbb, mint Bangkokból Phuketre vagy Samuira repülni.

6724743-mike_shopping_mall_pattaya_thailand_pattaya

A városnak úgy 130 ezer lakosa van, ehhez jön még állandóan 50-70 ezer nyaraló. Pattaya folyamatosan fejlődik, menő és elegáns bevásárló központok épülnek. Ideális hely a shoppingolás és a nyaralás kombinálására. Lényegesen több üzlet van itt, mint Phuketen vagy Samuin. Bár Bangkok a bevásárlások szempontjából állítólag verhetetlen, Pattayán lazább tevékenység a shoppingolás – nincs akkora tömeg és káosz. A nyaralók imádnak a tömött piacokon, a végtelen boltsorokon, a pazar áruházakban bámészkodni. A legnagyobb elánnal az orosz turisták vásárolgatnak. A sok brit, skandináv, német, ausztrál inkább a sörözőkben időzik, és esténként kivetítőkön nézi a Premier League meccseit.

street-food

Ami az egyre több vissza-visszatérő magyart illeti, ők azt díjazzák, hogy kellemesen elvegyülhetnek, beleláthatnak a thai emberek mindennapi életébe is. A piaci kifőzdék hosszú asztalainál együtt falatozhatnak az őslakosokkal, a leránduló bangkokiakkal, más külföldiekkel. A konyha pedig isteni: éttermek, kifőzdék ezrei kínálják a friss halakat, rákokat, langusztákat, hihetetlenül finom thai leveseket és tésztákat. De aki néha másra vágyik, az választhat japán, indiai, francia, német, arab, orosz és még ki tudja, milyen éttermet magának.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez