A berlini bíróság megtagadta egy öngyilkos lány szüleinek, hogy feltörjék a fiatal Facebookját

Válaszokat akarnak, a döntéssel azonban majdnem minden reményük szertefoszlott, hogy megtudják: mi volt az öngyilkosság indítéka.

Egy 15 éves lány a metró elé ugrott 2012-ben, Berlinben. Ennek már öt éve, szülei azonban nem jutottak közelebb hozzá, hogy lányuk miért vetett véget az életének. Úgy döntöttek, a Facebookhoz fordulnak, ugyanis úgy gondolták: a fiatal üzenetváltásaiból közelebb kerülhetnek az igazsághoz. Ahogy arról a The Local is beszámolt, a hozzáférést megtagadta a közösségi média óriása, így a szülők úgy gondolták, a bíróság segíthet nekik benne, hogy a profilhoz hozzájutva kibogozzák a szálakat.

Először úgy tűnt, nyert ügyük van, hiszen ott megállapították, hogy az elhunyt levelei és naplói örökölhetők, de szerdán a fellebviteli bíróság mégis az amerikai cég javára döntött, amely visszautasította a szülők kérését, a tinédzser ismerőseinek személyiségi jogaira hivatkozva. Azt  viszont megerősítették, hogy együtt éreznek a családdal, és dolgoznak egy olyan megoldáson, amely hasonló esetben segíti a szülőket, de a harmadik fél jogait sem sérti.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez