Egy cseppel újra közelebb kerülnek a látáshoz Maliban

Minden, a mennyből jövő esőcsepp a remény szökőkútját hozza létre a Földön. Ez a jelszava annak a júliusi, angliai jótékonysági koncertnek, amelynek bevételéből afrikai gyerekek és felnőttek látását adják majd vissza.

Nemrégiben adtunk hírt arról a kezdeményezésről, amelyet Pamela Young, a Village Ventures nevű alapítvány létrehozója indított és amelybe belekapcsolódott a Magyar Afrika Társaság is. Az évtizedek óta Afrikában önkénteskedő Pam most francia orvosokat vett rá arra, hogy végezzenek el 250 szürkehályog-műtétet a nyugat-afrikai Maliban. A megoperált páciensek szeme világát Magyarországon gyűjtött szemüvegek is segítenek majd visszaadni.

A francia orvosok ugyan önkéntesként operálnak majd, de a missziójuk így is sokba kerül. Ezért tartanak nemzetközi koncertet július 14-én Chesterfieldben. A 10 fontos belépőjegyekből a Maliban élők látásának helyreállítását segítik.

jegyek

Az AHU is hozzájárul ehhez. Dr. Jakkel Anna kecskeméti háziorvos kezdeményezésére szemüvegek ezreit gyűjtötték össze Magyarországon. Ezeket szépen megtisztították, a kecskeméti Ács Optika bemérte őket és egy részüket Jakkel Anna viszi majd el a Magyar Afrika Társaság következő, 16. orvosi missziójával Ugandába, másik részét pedig Pamela Young alapítványa kapja. Nagy terhet vesznek le ezzel a magyar adományozók az AHU segítségével a vállukról – mondja Pam. Szemüvegek nélkül ugyanis nem tanulhatnának meg újra jól látni a betegek. De jut a magyar szemüvegekből Afrika más országaiba is, például Malawiba.

Pamela Young és Dr. Jakkel Anna.
Pamela Young és Dr. Jakkel Anna.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez