Miről ír az első tálib női magazin?

A gyerekházasság elejét veszi az erkölcsi züllésnek. Ilyen megállapításokat olvashatnak az érdeklődők a köztudottan nem éppen nőbarát tálibok első női magazinjában, amely a héten jelent meg Pakisztánban. Nem titkolt célja a nők bevonása a dzsihádba.

Az idézett mondat történetesen egy tálib vezető feleségétől származik. Az interjúban az asszony elmondja, hogy 14 évesen ment férjhez, aztán közvetlenül a nőtársaihoz fordul. “Kérdem tőletek, mi ez a folytonos purparlé a gyerekházasságok körül? Meg kell értenünk, hogy ha érett fiúkat és lányokat hosszú időre házasság nélkül hagyunk, az a társadalom erkölcsi romlásának melegágya lehet.”

A Szunnata Khaula (Khaula útja) című magazin címlapján egy burkát viselő nő látható. Pontosabban maga a burka, hisz az arcból vagy a testből semmi nem látható.

A szerkesztőségi cikk nem hagy kétséget a kiadvány célja felől. “Arra akarjuk ösztönözni a muszlim nőket, hogy jöjjenek és csatlakozzanak a frontvonalon a harcosainkhoz.”

9290bf76-c833-4c0f-8fd5-786c722bd3cd

A magazin urdu és angol nyelven is olvasható, hogy ne csak a pakisztáni nők kapjanak kedvet a harchoz a tálibok oldalán.

Az angol nyelvű verzióba egy pakisztáni doktornő “Utam a tudatlanságtól a tudatosságig” címmel írt cikket. Ebben azt fejtegeti, hogy miért fordított hátat a nyugati oktatásnak és tette magáévá helyette a radikális iszlamista felfogást.

Korábban a tálibok a Facebookon és a Twitteren is nagy erővel nyomultak, de ezek a közösségi médiumok mára már lekapcsolták az oldalaikat.

Forrás AFP, fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez