Felégetett rohingya falvak Mianmarban – légi felvételek

Az ENSZ ülésszakának egyik fő témája lesz a muzulmán rohingya kisebbség üldözése Mianmarban. Ezért Aun Szan Szu Kji nem is megy el a világszervezetbe. A Nobel-békedíjas politikus névleg hazája vezetője, de a valóságban a hadsereg az úr.

Amely etnikai tisztogatásba kezdett, hogy menekülésre késztesse a rohingya kisebbséget Mianmarból. Eddig már több mint 400 ezren menekültek közülük a szomszédos Bangladesbe. Az Amnesty International műholdas felvételeket tett közzé a felgyújtott rohingya falvakról.

A koldusszegény állam nemigen tud mit kezdeni ennyi menekülttel. Az ENSZ BT felszólította ugyan Mianmart, hogy teremtsen olyan állapotokat, hogy a rohingya kisebbség visszatérhessen oda, ahol eddig élt, de kevesen hisznek abban, hogy ez meg is valósulhat. Marad a patthelyzet: miközben folytatódik az etnikai tisztogatás Mianmarban, a nemzetközi közösség tiltakozik. Az áldozatok pedig menekülttáborokban tengődnek és csak nagyon kevesen érdeklődnek igazán a sorsuk iránt Mianmarban, Bangladesben vagy az egész világon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez