A legfiatalabb áldozat 5 éves volt Texasban

26 ember maradt holtan Texas történetének legvéresebb lövöldözése után. A templomban meggyilkoltak közül a legfiatalabb 5, a legidősebb 72 éves volt. Meghalt a pap 14 éves lánya is. Több mint 20 sebesültet vittek kórházba.

A lövöldöző egy 26 éves férfi volt, Devin Patrick Kelly, valamikori katona. 2014-ben elbocsátották a légierőtől, miután bántalmazta a feleségét és a gyermeküket. A hatóságok szerint minden jel arra utal, hogy nem voltak társai a támadásban. Hogy miért kezdett el lövöldözni a mindössze 400 lakosú dél-texasi kisváros, Sutherland Springs baptista templomában, egyelőre nem tudják. Később őt is holtan találták, nem messze a mészárlás helyszínétől, a kocsijában.

A rendőrség szerint feketébe öltözve, golyóálló mellényben lépett be a templomba, miután már kint lövöldözni kezdett automata fegyveréből. Már ott megölt két embert. Amikor a mészárlás után kilépett a templomból, egy helyi lakos nyitott rá tüzet a saját fegyveréből. A támadó a kocsijához menekült, elindult. A másik férfi üldözni kezdte,  Kelly szemtanúk szerint több mint 150 kilométeres sebességgel menekült, aztán balesetet szenvedett. A holtteste mellett még több fegyvert találtak a kocsiban a rendőrök.

Nemrégiben Las Vegasban nyitott tüzet egy fegyveres a hotelszobájából egy zenei fesztivál résztvevőire. Akkor 58-an haltak meg, a sebesültek száma több száz volt.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez