Lecsukták a brazil WhatsApp polgármestert, aki luxuséletére verte el a szegények pénzét

A fiatal hölgy másfél milliárd forintnyi összeget emelt el az általa vezetett város közpénzéből Brazília egyik legszegényebb térségében.

Lidiane Leite igen fiatalon, mindössze 22 évesen lett a brazíliai Bom Jardim polgármestere. Hírét azonban nem a korához képest érett vezetői képességeinek, hanem  a hatalmával való visszaélésnek köszönheti. A most 27 éves nő körül még 2015-ben robbant ki a botrány, amikor kiderült, hogy ész nélkül költi a város oktatásra szánt pénzét. Az Independent forrásai szerint 20 millió reált – azaz körülbelül 1.6 milliárd forintot – vert el fényűző életmódjára, miközben a város iskoláiban nem kaptak ételt a gyerekek. Hamis szerződéseket kötött új iskolák létrehozására, de helyette luxusautókra, utazásokra, drága ruhákra és pezsgőkre ment el a pénz. Mindeközben a beosztottjait a WhatsApp alkalmazáson keresztül irányította Sao Luizból – ő ugyanis a nyomorból inkább oda tette át a székhelyét.

000lidi

Az általa vezetett város Brazília északnyugati részén, az ország egyik legszegényebb térségében fekszik, így nagy közháborodást váltott ki a polgármester asszony polgárpukkasztó életvitele. Amit mellesleg a fiatal nő nem volt rest a közösségi médiumokon keresztül is kommunikálni. A történet előzménye, hogy a korábbi polgármester sem volt a tisztesség mintapéldánya, hiszen őt szintén korrupciós vádak miatt tiltották el a városvezetéstől. A most megvádolt hölgy egyébként nem más, mint az előző polgármester korábbi párja, akit aztán meg is tett utódja a főtanácsadójává, ahogy hivatalba került. 2015-ben szakítottak. A polgármester asszonyt most 14 évre lecsukják, elődjének pedig 17 év börtönbüntetéssel kell  szembenéznie. Már ha elkapják, jelenleg ugyanis szökésben van.

Fotó: Instagram

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez