Tevéket plasztikázott – őrizetbe vettek egy orvost Szaúd-Arábiában

Tetten értek műtét közben egy állatorvost Szaúd-Arábiában. Tevéket készített elő – szépségversenyre.

Fájdalomcsillapítók, szikék, injekciós tűk, teljes körű betegdokumentáció. Ezt mind lefoglalták a biztonsági hatóságok annak az arab állatorvosnak a rendelőjében, akin szépészeti műtét közben ütöttek rajta az Abdulaziz Király Tevefesztivál előtt. A páciensek a szépségversenyen induló tevék voltak, a számlát a gazdáik állták.

A jó doktor mindenekelőtt fülkisebbítést és arcátszabást vállalt, hogy vonzóbbá tegye az állatokat és növelje esélyeiket a megmérettetésen. A klinikán 700 ezer szaúdi riál készpénzt is lefoglaltak – ez úgy 48 és fél millió forintnak felel meg.

A lebukás nemcsak az orvosnak jött rosszul. A megplasztikázott tevéket kizárják a szépségversenyről, gazdáikat pedig csalásért megbírságolják. Nem lesz nehéz dolguk az ilyen esetek kiszűrésével: a klinika hibátlan nyilvántartást vezetett a pácienseiről.

A fesztivál szervezői nem győznek hálásak lenni a rendőrségnek: abban bíznak, hogy a leleplezéssel végképp sikerül letörni ezt az állatkínzó gyakorlatot. Azért biztos, ami biztos: arra szólították fel az embereket, hogy jelentsék, ha legközelebb ilyesmiről hallanak.

Az Abdulaziz királyról elnevezett teve szépségverseny egyébként maratoni vetélkedő, 40 napig tart. Aranyba, ezüstbe, bíborba öltöztetett tevék és riál milliók cserélnek gazdát rajta. A zsűritagok rengeteg dolgot pontoznak: attól kezdve, hogy egyenesek-e a fülek, az ajkak megfelelő csüngésén keresztül egészen az első és a hátsó tevelábak közötti távolságig.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez