Mongol prostikkal vesztegette meg az amerikai parancsnokot Kövér Leonárd

A csaknem 200 kilós szingapúri hajózási vállalkozó arra beszélte rá az amerikai flotta tisztjeit, hogy nála végeztessék el a javításokat. 29 tiszt áll az amerikai hadbíróság előtt, közülük 20 már elismerte a bűnösségét.

A legmagasabb rangú flottatiszt épp most vallotta bűnösnek magát a hadbíróság előtt. A most 50 éves Troy Amundson kapitány, aki nemzetközi flottagyakorlatokat is vezetett, beismerte: azért küldte a flotta hajóit Szingapúrban a Kövér Leonárd-féle javítóműhelybe, mert cserébe különféle szolgáltatásokat kapott. Luxusutazások éppúgy szerepeltek ebben, mint prostituáltak. A kapitányhoz egy csapat prosti Mongóliából érkezett, miután ő rábólintott a furcsa ügyletre.

Sem Szingapúrban, sem Amerikában nem viccelnek a korrupcióval: a szépen dekorált kapitányt nemcsak hogy kirúgták a flottától, de ötéves börtönbüntetés is fenyegeti. Ezenkívül 250 ezer dolláros pénzbüntetés is dukál az ilyen bűntények esetében az Egyesült Államokban. Ez az amerikai flotta legnagyobb erkölcsi botránya az elmúlt évtizedekben. A fegyveres erők szentnek és sérthetetlennek tekintendők az Egyesült Államokban, de hogyha kiderül valakiről, hogy korrupt volt, akkor keményen lesújtanak rá. Különösen azért, mert a katonai költségvetés átláthatatlan az Egyesült Államokban, és sokan azzal bírálják a hadsereget, hogy kissé túlságosan nagyvonalúan bánik a pénzzel. Úgyhogy most példát statuálnak az amerikai flotta legnagyobb világháború utáni botrányában, ahol a parancsnokot mongol prostituáltakkal vesztegették meg…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez