Tilos a fülhallgató a metróban?

Állítólag fülhallgató miatt megbüntettek egy tinédzsert a minszki metróban. Miközben egyáltalán nem mindegy, tömegközlekedve meghalljuk-e a különböző hangjelzéseket, sokan az eset valódiságában is kételkednek.

November 22-én frissítette szabályzatát a Minszki Közlekedési Vállalat. Az egyik új rendelet szerint, nem szabad fülhallgatóban állni a peronon. Jóformán még reagálni sem tudott a közvélemény, amikor egy Twitter üzenet arról számolt be, hogyan büntettek meg a fentiek alapján 150.000 rubelre (körülbelül 3.500Ft) egy 15 éves lányt.

Az újságírók érdeklődésére Anna elmesélte az esetet: Az egyik minszki metróállomáson állva lépett hozzá kék egyenruhában a metró egyik munkatársa és megbüntette, de fizetési bizonylatot nem adott. Majd megkérdezte látta-e kiírva a fülhallgatóra vonatkozó szabályt. Bár a lány látta, nem vette komolyan.

Mivel később törölték a bejegyzést a Twitterről, azóta is vizsgálják az ügyet. A Belaruspartisan.org azt kérdezte meg az illetékesektől, valóban létezik-e a fülhallgatós szabály és lehet-e egyáltalán amiatt büntetni. Andrej Kuzmin, a Minszki Metró sajtótitkára elmondta, biztonsági kérdésekben nem büntethetnek a metró munkatársai. A szabály értelmében azonban arra van joguk, hogy a fülhallgató levételére kérjék az utasokat.

(Kép: Europress/AFP)

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez