Kilövés után azonnal felrobbant egy rakéta Japánban – videó

Momo 2 még rosszabbul járt, mint Momo 1. A Hokkaido szigetén kilőtt rakéta szinte azonnal felrobbant, míg elődje a magasba emelkedett és a központ csak utána veszítette el az irányítást.

Az Interstellar Technologies egy startup cég Japánban. Kis rakétákat gyárt: a Momo csak 10 méter magas és egy tonna súlyú. A legkisebb európai rakéta, a Vega 137 tonnás és a magassága 30 méter.

Japán a rakétatechnológiában meglehetősen le van maradva, hiszen ez mindenütt elsősorban katonai célú fejlesztés. Japán viszont a második világháborús vereség után vállalta, hogy nem tart fenn komoly hadsereget és nem folytat katonai jellegű kutatásokat sem. Így fordulhat elő, hogy az elmaradott Észak-Korea ezen a téren megelőzi Japánt, amely a világ harmadik gazdasági nagyhatalma és technológiája világhírű.

A japánok aggódnak is emiatt, de az Egyesült Államok azzal nyugtatja őket: veszély esetén megvédik őket. Mike Pompeo külügyminiszter csütörtöktől szombatig Phenjan vendége, ahol megtárgyalja Kim Dzsongunnal azt, hogyan halad-e a leszerelés ügye, melyre Észak-Korea ifjú diktátora ígéretet tett Trump elnöknek Szingapúrban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez