A katonákkal ünnepelte Bolsonaro elnök a győzelmet Brazíliában – videó

Jair Bolsonaro egykor ejtőernyős tiszt volt, ma is modellnek tekinti a hadsereget, mely nem is oly régen még diktatúrát gyakorolt Brazíliában. Alelnöknek egy tábornokot választott: Hamilton Mouraót. A baloldal attól tart, hogy az új elnök kemény kézzel lesújt majd ellenfeleire.

Az embereket nem annyira a politika izgatja, hanem a megélhetés. Az elmúlt években stagnált az életszínvonal, ami jelentős társadalmi rétegek számára visszaesést jelentett. Közben pedig az államkassza üres, mert a futball világbajnokság és az olimpia megrendezése a pénzügyi csőd szélére sodorta az országot.

Gazdasági csodát várnak Jair Bolsonaro elnök “eszétől”, Paulo Guedes-től. A 69 éves közgazdász Chicagóban szerezte doktorátusát. A chicagói iskola neoliberális elveinek a híve. Ezért támogatják őt a pénzügyi körök Brazíliában és az Egyesült Államokban. Latin-Amerika legnagyobb államában a baloldal uralma véget ért. Az új jobboldali kormányzatnak gyorsan érzékelhető eredményt kell produkálnia Brazíliában, ha nem akarja, hogy elpárologjon a lelkesedés az új elnök, Jair Bolsonaro iránt. 

Fotó: AP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez