Felmentették a halálra ítélt keresztény családanyát Pakisztánban

Asia Bibi egy olyan kútból ivott mezőgazdasági munka közben, amely kizárólag hithű muzulmánok számára van fenntartva. A pakisztáni törvények szerint ezzel istenkáromlást követett el.

Pakisztánban az istenkáromlás halálos bűn. Ezért 2010-ben annak rendje és módja szerint kötél általi halálra ítélték az ötgyermekes családanyát, aki azóta is börtönben van.

Óriási nemzetközi felháborodás követte a halálos ítéletet. Két pápa is tiltakozott: XVI. Benedek és Ferenc pápa is felemelte szavát a halálos ítélet ellen. Ferenc pápa fogadta a halálra ítélt asszony egyik lányát is. A tiltakozás megtette a hatását: a Legfelső Bíróságon megszületett az ítélet, felmentették a keresztény asszonyt az istenkáromlás vádja alól. A bíróság úgy rendelkezett: azonnal szabadon kell bocsátani!

Kérdés persze, hogy mi lesz vele ezek után, mert az indulatok elszabadultak Pakisztánban. A fővárost, Iszlámábádot ostromállapotba helyezték. Különleges védelmet kapnak a bírák, akik felmentették a keresztény asszonyt. Fanatikus muzulmán szervezetek ugyanis életveszélyesen megfenyegették őket, hogy végeznek velük, amennyiben nem hagyják jóvá a halálos ítéletet. Pakisztánban a keresztény kisebbség elképesztő elnyomásban él, mert a fanatikus muzulmán szervezetek – a törvényeket kihasználva – rendszeresen támadják.

Fotó: Asia Bibi családja Ferenc pápánál 2015-ben / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez