Pokoli tűz Kaliforniában – 71 halott

Több, mint ezer az eltűntek száma abban a hatalmas tűzvészben, mely múlt csütörtökön kezdődött el és leradírozta a térképről a 26 ezres kisvárost, Paradise-t. Több, mint 81 ezer embert kellett kitelepíteni és több, mint 56 ezer hektár teljesen kiégett San Francisco környékén.

Mi okozta a tüzet ? Rövidzárlat történt egy transzformátor állomáson. Innen indult a tűz, amely hihetetlenül gyorsan terjedt el, mert nagy a szárazság Kaliforniában. Ráadásul 80 kilométeres erősségű szélvihar segítette elő a tűz villámgyors elterjedését. Sokan bírálják Trump elnököt, aki a helyi tűzoltókat hibáztatta a katasztrofális helyzetért. A tűzoltók elszántan küzdenek, de nincsenek elegen, mert Kalifornia más részein is nagy tüzekkel kell szembenézniük.

0000000000000000000000000CALI3

Szombaton Trump elnök is a helyszínre látogat. Kezdetben a katasztrófavédelem gyengeségeire hivatkozva Trump meg akarta tagadni a központi segélyt Kaliforniától, amely sziklaszilárd ellenzéki állam. Később, belátva a katasztrófa méreteit, hozzájárult ahhoz, hogy az USA legnépesebb állama központi támogatást kapjon a minden korábbinál nagyobb tűzvész miatt, mely eddig 71 ember halálát követelte Kaliforniában.

Fotók: Twitter: @USNationalGuard @theCaGuard

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez